Odmrznuti filet bakalara razrežite na četiri jednaka manja fileta, blago ih posolite i popaprite te smjestite u nauljenu dublju posudu za pečenje tako da im je koža okrenuta prema dolje.
Dobro pomiješajte krušne mrvice, ribani sir, kukuruznu krupicu i mješavinu sušenog začinskog bilja. Ovim sastojcima potom dodajte maslinovo ulje i vrlo sitno sjeckani češnjak i smjesu dobro promiješajte.
Bjelanjak lagano "istucite" vilicom i njime obilno namažite gornju stranu fileta. Na filete nanesite smjesu s krušnim mrvicama. Pecite 10-15 minuta, dok bakalar ne poprimi pahuljastu teksturu.
Za pire od boba, kuhajte smrznuti bob u slanoj vodi 10 minuta. Kuhani bob isperite pod mlazom hladne vode i odstranite mu vanjsku opnu.
Na maslinovom ulju 1 minutu pirjajte usitnjeni češnjak, pa dodajte bob i nastavite s pirjanjem narednih 5 minuta. Pred kraj pirjanja, gnječilicom za krumpir protisnite bob.
Nakon što bob sklonite s izvora topline, odmah mu dodajte ribani tvrdi sir i sok limuna te ga po potrebi začinite sa soli i paprom.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.