Limun u posudi prekrijte vodom i poklopite da ostane ispod razine vode. Zagrijte do vrenja pa smanjite jačinu vatre i kuhajte dok omekša, oko 30 min. Prepolovite ga i ohladite. Pomoću žlice izvadite pulpu i protisnite kroz sito u zdjelicu. Koricu nasjeckajte i dodajte protisnutom djelu.
U manjoj tavi tostirajte sjemenke kima na umjerenoj vatri dok lagano potamne, oko 3 min, te ih usitnite u mlincu tarioniku.
Filete oslića začinite sa sjemenkama, soli i paprom. Na zagrijanoj žlici ulja pecite ribu da posmeđi a zatim još 2-4 min sa druge strane.
U međuvremenu skuhajte blitvu u zavreloj vodi 5 min pa procijedite.
Na zagrijanoj žlici ulja pržite češnjak i ljutu papriku oko 30 sekundi uz miješanje. Dodajte kuhanu blitvu, začinite sa soli i paprom te kuhajte nekoliko minuta miješajući. Maknite sa izvora topline pa umiješajte masline i pripremljeni limun. Servirajte uz filete oslića.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.
Izaberite kolačiće na stranici
Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku: