Lignje punjene mozzarellom

  • 50 min
  • Srednje
  • 2-4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Očišćene lignje ostavite da se suše.
    2. Nadjev za lignje pripremite tako da sitno narezane krakove pomiješajte s krušnim mrvicama, maslinovim uljem i vinom, peršinom i parmezanom, kockicama mozzarelle i usitnjenim češnjakom. Kada je sve dobro izmješano dodajte još sol i papar.
    3. Dobivenom smjeson punite lignje, a otvor zatim zatvorite čačkalicom kako nadjev ne bi iscurio.
    4. Lignje pecite na tavici, te ih posložite u vatrostalnu zdjelu.
    5. Sitno nasjeckajte luk te ga popirjajte u tavi. Zatim dodajte nasjeckane pelate i bosiljak, posolite i dodajte žličicu šećera i prošek. Sve zajedno prokuhajte par minuta.
    6. Umak preliljte preko lignji i sve zapecite 15-ak minuta u pećnici.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno