Mediteranska salata s lignjama​

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Lignje skuhati u slanoj vodi.
    2. U vodu u kojoj se lignje kuhaju dodati začine po želji poput papra u zrnu, lovorovog lista i kriški limuna te malo bijelog vina.
    3. Kada su kuhane, lignje tako vruće pomiješati s nasjeckanim lukom i češnjakom.
    4. U salatu dodati kratko propirjanu mediteransku mješavinu.
    5. Odlično će odgovarati i dodatak hrskave zelene salate, slatkastog matovilca ili pikantne rikule.
    6. Salatu valja začiniti finim maslinovim uljem i octom po želji te svakako ukrasiti svježe nasjeckanim peršinovim listom.
    7. Salatu poslužiti hladnu.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno