Lignje sa slanutkom u umaku od rajčice

  • 20 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U tavi ugrijte dvije-tri žlice maslinovog ulja, dodajte cijele listiće kadulje, usitnjene peperoncine, češnjeve češnjaka narezane na listiće
    2. Čim češnjak zamiriše dodajte pelate rajčice, malo je izgnječite vilicom te sve zajedno na laganoj vatri pirjajte tri-četiri minute.
    3. Dodajte cijele lignje i krakove, začinite solju, promiješate i na laganoj vatri kuhate četiri-pet minuta.
    4. Dodajte ocijeđeni slanutak iz konzerve, lagano promiješajte sastojke te još toliko kuhajte, maknite s vatre i poslužite.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno