Orijentalni ražnjići s gamberima i ananasom

 • 1 sat
 • Jednostavno
 • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih pa u posudi pomiješajte s kokosovim mlijekom, sokom jedne limete i žlicom soja umaka. Pustite ih da se mariniraju barem pola sata.
  2. Očistite luk pa ga narežite na komade. Umjesto svježeg, možete koristiti konzervirani ananas. Kolute ananasa narežite na trokutiće koje ćete moći nabosti na ražnjiće.
  3. Ražnjiće možete napraviti na dva načina. Prvi je da gambere ocijedite od marinade i pržite desetak minuta na maslinovom ulju, a potom nanižete na ražnjiće sa svježim ananasom i lukom.
  4. Drugi način je da napravite ražnjiće od svježih gambera, ananasa i luka i pečete ih na zagrijanoj grill tavi ili roštilju. U ovom slučaju će slatki okusi ananasa i luka biti nešto intenzivniji.
  5. Kao prilog skuhajte aromatičnu basmati ili jasmin rižu prema uputama na pakiranju.
  6. Poslužite ražnjiće i rižu, sve posuto sjeckanim listovima korijandera. Uz ove okuse će savršeno pristajati i neki umak lagane ljutine.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!