Oslić s romanesco umakom

  • 35 min
  • Jednostavno
  • za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. U suhoj tavi na umjerenoj vatri tostirajte lješnjake pa im odstranite opnu. Zatim na 2 žlice maslinovog ulja na laganoj vatri popržite cijele režnjeve očišćenog češnjaka dok ne poprime zlaćanu boju. Izvadite češnjak, a na preostalom ulju na umjerenoj vatri prepržite kruh.
    2. U multipraktiku nasjeckajte lješnjake, pa dodajte preprženi češnjak i kruh, ocijeđene pečene paprike, ocat i mljevenu sušenu papriku. Grubo izmiksajte sastojke pa ih prebacite u zdjelu i uz žustro miješanje polako dodajte 4 žlice maslinovog ulja. Začinite soli i paprom prema ukusu.
    3. Nauljite posudu za pečenje, u nju položite odmrznute filete oslića začinjene soli i paprom, a gornju stranu im namažite tankim slojem malog dijela pripremljenog umaka. Između fileta položite očišćene glavice luka narezane na četvrtine. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta, dok meso oslića ne postane pahuljasto.
    4. Pečene filete oslića i pečeni luk poslužite uz ostatak umaka.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno