Filete oslića odledite i posušite papirnatim ručnicima. Duže komade prerežite na pola. Tikvice narežite na kolutiće, posolite i ocijedite 15-ak minuta, a cherry rajčice prepolovite. Češnjak samo oljuštite i zgnječite bočnom stranom noža.
U tavi zagrijte maslac. Kada se rastopi, dodajte zgnječeni češnjak, popržite ga 2 minute, a zatim ulijte limunov sok. Potom dodajte tikvice i pirjajte ih 10-ak minuta.
Dok se pirjaju tikvice, zakuhajte vodu za tjesteninu i skuhajte je al-dente, svakako provjerite vrijeme kuhanja na pakiranju.
Pirjanim tikvicama dodajte rajčice pa pirjajte još minutu-dvije pa potom dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Izvadite češnjak.
Zagrijte malo maslinova ulja u drugoj tavi. Pripremljene filete oslića posolite i popaprite te pecite 4 minute s jedne strane pa još 2-3 minute s druge.
U dublji tanjur poslužite tjesteninu s povrćem, a na vrh stavite filete oslića. Pospite nasjeckanim svježim celerom i s malo mrvljenog čilija, prema želji.
Fileti i odresci
Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.