Paella s plodovima mora

  • 30 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pirjajte luk na maslinovom ulju uz miješanje. Umiješajte češnjak te prije nego požuti dodajte nasjeckane rajčice.
    2. Dodajte šećer, sol, papriku i šafran te kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok se rajčica ne raskuha u gušći umak.
    3. Zatim dodajte lignje i gambere te pirjajte 1-2 minute a nakon toga rižu uz konstantno miješanje.
    4. Temeljac zajedno sa vinom unaprijed zagrijte do vrenja i držite na toplom.
    5. Vrući temeljac ulijte u tavu toliko da se prekrije sadržaj, zagrijte do vrenja, posolite i kuhajte na laganoj vatri. Kako se temeljac upija u rižu, postepeno dodavajte novi uz miješanje.
    6. Nakon 10-ak minuta dodajte i grašak te nastavite kuhati još oko 10 minuta uz podlijevanje, odnosno dok riža omekša.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno