Polpete od oslića i krumpira

  • 50 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Polpete možete poslužiti s mrkvom i tikvicom koje ste narezali na trakice i u woku kratko prepržili, uz umak od grčkog jogurta, soka limuna i malo čilija.

Priprema:
    1. U slanoj vodi skuhajte krumpir u kori. Istovremeno, u vodi prokuhajte odmrznute filete oslića, 10-ak minuta.
    2. Kada je krumpir kuhan, ogulite ga i zgnječite kao za pire. Krumpiru dodajte filete oslića koje ste natrgali rukama na komadiće.
    3. U smjesu krumpira i ribe dodajte skuhani Ledo grašak (Ledo grašak kuhajte u uobičnoj vodi).
    4. Preko graška naribajte pola korice jednog limuna. Nasjeckajte svježi peršin, dodajte ga u smjesu, posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte. Budući da su svi sastojci skuhani već u ovoj fazi, slobodno probajte smjesu, pa dodajte još začina ako vam nečega nedostaje.
    5. Smjesu dobro promiješajte i pritom lagano gnječite kuhačom. Kada dobijete ujednačenu smjesu, vlažnim rukama oblikujte polpete.
    6. Svaku polpetu uvaljajte u brašno sa svih strana i pržite na vrućem ulju. Polpete pecite 3-4 minute sa svake strane. Poslužite toplo.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno