Poširani bakalar

  • 45 min
  • Srednje
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužiti s kuhanim krumpirom, mrkvama te umakom od senfa

Priprema:
    1. Bakalar operite, osušite, posolite i popaprite te pokapajte s limunovim sokom i ostavite 15 minuta.
    2. U međuvremenu otopite maslac te dodajte ranije pripremljen povrtni temeljac, luk, piment i kuhajte 10 minuta..
    3. Zatim dodajte filete bakalara i sve lagano kuhajte oko 8 minuta.
    4. Pažljivo izvadite bakalar, poslužite s kuhanim krumpirom, mrkvama te umakom od senfa.
    5. Za umak od senfa rastopite maslac, dodajte brašno i podlijte s 250 ml temeljca (u kojem se kuhala riba) i vrhnja. Kuhajte parminuta.
    6. Žumanjke, senf i ocat pomiješajte zajedno te dodajte u umak.
    7. Začinite solju i paprom i kuhajte 1-2 minute.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno