Pržena riža s gamberima i povrćem

  • 45 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Sanja
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužite posipano s 2 mlada luka nasjackana na kolutiće.

Priprema:
    1. Skuhajte rižu prema uputama s pakiranja i dobro je ocijedite te ostavite da se hladi. Ili iskoristite ostatke kuhane riže – oko 550 g.
    2. Pola pakiranja smrznute mješavine povrća (225 g) kuhajte u kipućoj vodi 8-10 minuta. Dobro procijedite.
    3. Smrznute gambere isplahnite pod mlazom mlake vode, dobro ih posušite pa začinite soli i paprom te obložite žlicom brašna. Popržite ih u tavi na umjerenoj vatri na 2 žlice maslinovog ulja oko 10 minuta.
    4. Gambere izvadite iz tave, a na preostalom ulju napravite sitnu kajganu od prethodno razmućenih jaja. Pečene gambere i jaja ostavite sa strane i odmah krenite s pripremom ostalih sastojaka.
    5. Na 1 žlici maslinovog ulja pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša, a potom mu pridružite usitnjeni češnjak i nastavite s pirjanjem još 1 minutu. Dodajte ohlađenu rižu i povrće te sojin umak i đumbir pa nastavite s termičkom obradom još nekoliko minuta, uz miješanje – dio riže treba lagano zagorjeti.
    6. Začinite soli i paprom prema ukusu, a naposljetku umješajte pečene gambere i jaja.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno