Punjene lignje

  • 40 min
  • Napredno
  • 2 osobe
Autor Matej
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Krakove liganja operite i usitnite na veličinu zrna riže.
    2. Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na malo maslinovog ulja, a potom dodajte rižu, zalijte sa šalicom kipuće vode, posolite i kuhajte dok je riža skoro gotova.
    3. U blenderu ili pomoću štapnog miksera pripremite pastu od sušenih rajčica, peršina, maslinovog ulja, češnjaka, limunovog soka, soli i papra.
    4. Pomiješajte pastu sa rižom i usitnjenim krakovima.
    5. Lignje operite i osušite pa ih punite pripremljenom smjesom. Krajeve probodite čačkalicom da sadržaj ne iscuri van.
    6. Pecite u nauljenom pladnju u zagrijanoj pećnici 15-20 min, ovisno o veličini lignje.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno