Punjene lignje s blitvom, pršutom i sirom

  • 45 min
  • Srednje
  • 6 osoba
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Poslužiti sa sezonskom salatom

Priprema:
    1. Očistite lignje, tube odvojite od krakova te ih isperite hladnom vodom
    2. Krakove lignje narežite na sitne komadiće
    3. Opranu blitvu sitno narežite i stavite na kratko u proključanu vodu
    4. Nasjeckane krakove liganja popržite na maslinovom ulju, dodajte malo vina i pustite da vino ispari. Potom umješajte blitvu, krušne mrvice, nasjeckani češnjak, peršin i sve zajedno kratko propirjajte
    5. Narežite sir na štapiće i omotajte ga pršutom. Pazite da štapići ne budu preveliki kako bi stali u tubu lignje.
    6. Napunite lignje omotanim štapićima sira i blitvom s krakovima te ih zatvorite čačkalicama.
    7. Punjene lignje pecite na gril tavi ili u pećnici (cca 15 minuta)
    8. Pripremljene lignje poslužite uz kuhani krumpir ili pečeno povrće (paprika, tikvice, patlidžani, luk)

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno