Salata s gamberima, mladom blitvom i komoračem

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih te začinite solju i paprom.
    2. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite gambere i pržite ih desetak minuta.
    3. Izvadite ih iz tave i stavite sa strane dok pripremate svježe sastojke za salatu.
    4. U zdjeli pomiješajte mladu blitvu, mini rajčice prerezane na pola, na trakice nasjeckani ljubičasti luk i komorač, također narezan na što tanje trakice.
    5. Začinite salatu solju i svježe mljevenim paprom. Dodajte pržene gambere pa sve prelijte maslinovim uljem i limunom ili balzamičnim octom, što vam je više po ukusu.
    6. Salatu dobro promiješajte i poslužite.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno