Slaninom omotana pileća prsa punjena povrćem

  • 50 min
  • Jednostavno
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Ovo jelo, primjerice, poslužite uz ukusnu salatu od svježeg povrća i kuhanog kus-kusa.

Priprema:
    1. Pola paketa smrznute Meksičke mješavine pirjajte na maslinovom ulju 10-15 minuta. Pred kraj pirjanja povrće dobro začinite mljevenom paprikom, soli i paprom.
    2. Četiri komada pilećih prsa razrežite postrance po duljini, ali ne do kraja, tako da dobijete četiri veća cjelovita fileta. Filete istucite batom za meso, začinite soli i paprom pa im po sredini rasporedite pirjano povrće. Povrće omotajte filetima tako da dobijete nadjevene pileće "rolice".
    3. Svaku pileću rolicu omotajte s 2 duguljaste kriške slanine, te ih po potrebi pričvrstite čačkalicama. Nadjeveno meso poslažite u posudu za pečenje i pecite u pećnici na 200°C 20-30 minuta.

Mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!