VIDEO: Napravite meksičku quesadillu s povrćem (Meksička kuhinja)

12. srpnja 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Quesadilla je autohtona delicija meksičke kuhinje. Priprema se iznimno brzo i lako, a sastojci i okusi su veoma prilagodljivi. Pogledajte video i naučite pripremiti ukusnu quesadillu s Ledo meksičkim povrćem!

Burrito, enchilada, taco, samo su neka od poznatih meksičkih jela kojima je zajednički nazivnik - tortilja. U našim krajevima možda nešto manje poznata je quesadilla, također meksičko jelo čiji naziv dolazi od španjolske riječi "queso" što znači sir.

Quesadilla se priprema tako da se jedna tortilja kratko prepeče na suhoj tavi, okrene na drugu stranu pa se obilato pospe lako topivim naribanim sirom (poput cheddara). Na to se može dodati nadjev po izboru poput usitnjene piletine, povrća, guacamole umaka.

Za pripremu izdašnih quesadilla odaberite Ledo Meksičku mješavinu povrća koja se sastoji od kukuruza šećerca, mrkve, graška, zelene mahune te crvene i zelene paprike. Nasjeckano povrće će vam uvelike skratiti vrijeme pripreme.

Quesadilla se potom preklapa i poslužuje prerezana na pola tako da tvori dva trokuta. Alternativno, quesadilla se može poklopiti s još jednom tortiljom nakon čega se okreće i kratko peče te poslužuje prerezana na 4 trokuta.

Kao i većina meksičkih jela, quesadilla se najčešće poslužuje s nekim od popularnih meksičkih umaka na bazi rajčice ili jogurta.

Pogledajte video i naučite pripremiti meksičku quesadillu.  

OVDJE pogledajte svih 10 recepata meksičke kuhinje!

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!