Povrtna pita

  • 60 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Lisnato tijesto otopiti i razvaljati na veličinu kalupa.
    2. Kalup nauljiti pa u njega prebaciti tijesto uz pomoć valjka. Tijesto utisnuti u kalup, probosti ga nekoliko puta vilicom po dnu i odrezati višak koji viri izvan kalupa.
    3. Na maslinovom ulju propirjati luk te dodati mješavinu povrća i pirjati 5 minuta.
    4. Izmiješati jaja s vrhnjem i naribanim sirom, posoliti i popapriti. Preko tijesta rasporediti povrće, a zatim sve preliti mješavinom vrhnja, jaja i sira.
    5. Po želji ukrasiti s 8 cvjetića Ledo brokule (blanširane ili pripremljene na pari) odnosno po jedan cvjetić za svaku krišku quichea.
    6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.   

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno