Složenac s oslićem i šampinjonima

  • 60 min
  • Srednje
  • 3 osobe
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pirjajte sjeckani luk i listiće peršina na maslinovom ulju, a kad luk omekša dodajte usitnjeni češnjak te šampinjone. Pirjajte dalje 10-15 minuta. Pred kraj, začinite soli i paprom.
    2. Pripremite bešamel umak tako da naumjerenoj vatri prvo otopite maslac, a zatim na njemu prepržite brašno. Kada brašno poprimi zlaćanu boju, malo po malo dodajte toplo mlijeko, konstantno miješajući pjenjačom. Začinite sa soli i muškatnim oraščićem te kuhajte, uz miješanje, daljnjih 5 minuta.
    3. Posolite i popaprite odmrznute filete oslića te ih položite na dno nauljene posude za pečenje u jednom sloju. Preko oslića stavite sloj pirjanih šampinjona pa sve prekrijte bešamel umakom. Na vrh rasporedite mješavinu krušnih mrvica, ribanog sira i mljevene crvene paprike.
    4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 20-25 minuta.

Fileti i odresci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno