Sočni punjeni lignjuni iz pećnice

  • 45 min
  • Srednje
  • Za 4 - 5 osoba
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Prijedlog za serviranje:

Budući da su lignjuni bogati nadjevom, uz njih će odlično pasati slani kuhani krumpir. Pospite ga svježim peršinom i sve prelijte maslinovim uljem.

Priprema:
    1. Odmrznite tube i krakove te ih isperite vodom. S tuba ogulite kožu i skinite im krila.
    2. Krakove sitno nasjeckajte pa ih kratko popržite na maslinovu ulju. Pustit će malo tekućine, pržite ih dok tekućina ne ispari.
    3. Pripremite nadjev. U veću posudu stavite pržene krakove pa naribajte koricu pola jednog limuna i 2 žlice parmezana.
    4. Slani inćun sitno nasjeckajte i dodajte u smjesu. Zatim narežite mladi luk na kolutiće pa dodajte i njega.
    5. Usitnite češnjak i listiće svježeg peršina pa ubacite u smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice i mrvljeni čili.
    6. Kratko blanširajte špinat, tek toliko da povene, pa ga nasjeckajte ugrubo. Dodajte ga u smjesu. Polijte s 3-4 žlice maslinova ulja i smjesu dobro promiješajte.
    7. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
    8. Tube lignjuna napunite nadjevom. Nemojte previše natrpati i pri vrhu ostavite praznog prostora. Zatim taj vrh probodite čačkalicom prvo u jednom, pa onda u suprotnom smjeru, kako biste zatvorili tube.
    9. Napunjene tube složite u nauljenu posudu, polijte maslinovim uljem i stavite peći 10-15 minuta.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno