Špageti s umakom od rajčice i gambera

  • 35 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Nasjeckajte luk i češnjak, a smrznute gambere isperite u mlakoj vodi i posušite.
    2. Na maslinovom ulju na umjerenoj vatri pirjajte češnjak i gambere dok ne poprime ružičastu boju (oko 3 minute).
    3. Izvadite gambere i češnjak te na ostatku ulja pirjajte luk. Kada luk omekša dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat rajčice te začinite šećerom, soli i paprom.
    4. Kada rajčica zakuha, pridružite joj pirjane gambere i češnjak te mljevenu papriku, origano i bosiljak. Sve zajedno kuhajte oko 10 minuta.
    5. Dok se umak kuha, pripremite špagete prema uputama s pakiranja. Zatim ih ocijedite i poslužite uz pripremljeni umak posipan sjeckanim peršinom.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno