Tacosi s gamberima i ljubičastom kupus salatom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • Za 2 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Operite glavicu ljubičastog kupusa pa ga raspolovite, uklonite korijen i narežite nožem na što tanje trakice. Pomiješajte ga s kiselim vrhnjem i majonezom pa začinite solju i paprom. Stavite u hladnjak da odstoji dok pripremate ostale sastojke.
    2. Pripremite salsu. Očistite i ogulite avokado pa ga narežite na kockice. Usitnite luk, rajčicu i listove korijandera. Pomiješajte sve sastojke pa ih začinite svježe cijeđenim sokom limete i solju.
    3. Kukuruzne tortilje zagrijte na suhoj tavi.
    4. Gambere ne trebate odmrzavati već ih kratko isperite pod mlazom tople vode. Ocijedite ih te začinite solju i paprom.
    5. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja pa ubacite gambere i pržite ih desetak minuta.
    6. Složite tacose tako da najprije stavite kupus salatu pa salsu i na kraju posložite pržene gambere koje, prema ukusu, možete posuti kajenskim paprom ili čilijem.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno