Tjestenina s gamberima

  • 35 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Za jednostavnu tjesteninu s gamberima najprije pristavite vodu za 400 g spaghetta, tagliatella ili linguine tjestenine, koju treba skuhati prema uputama s pakiranja. 
    2. Smrznute gambere isplahnite pod mlazom mlake vode, a potom ih dobro osušite i popecite na tavi na 1 žlici maslinovog ulja. 
    3. Nakon 5-10 minuta obrade na umjerenoj vatri, gambere izvadite iz tave, a na preostalom ulju pirjajte 3 usitnjena režnja češnjaka i pola žličice tucane sušene paprike. 
    4. Nakon 1 minute, češnjak zalijte sa 100 mL bijelog vina, dodajte i sok jednog limuna pa kuhajte na visokoj temperaturi oko 3 minute, dok se tekućina ne reducira na pola.
    5. U tavu potom stavite 2 žlice maslaca, nasjeckane listiće 1 svežnja peršina, vratite gambere i pridružite ½ šalice vode od kuhanja tjestenine. 
    6. Nakon što zakipi, dodajte procijeđenu tjesteninu, dobro promiješajte i začinite soli i paprom prema ukusu. Jelo možete oplemeniti i naribanom koricom limuna, a obavezno ga poslužite toplog.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno