Ajngemahtec ili pileći ujušak

 • 45 min
 • Jednostavno
 • Za 5 osoba
Autor Cvoke
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
  1. Pileća prsa narežite na nešto veće, a korijen peršina i celera na nešto manje kockice. Nasjeckajte luk i češnjak.
  2. U loncu, na maslacu pirjajte luk dok ne omekša, a zatim dodajte komadiće mesa. Nastavite s pirjanjem sljedećih 5 minuta, uz redovito miješanje.
  3. Mesu dodajte peršin, celer i češnjak te sve začinite s malo soli. Nakon 3 minute dodajte i brašno i mljevenu papriku, dobro promiješajte te ulijte 1,5 L vode. Nakon što voda zavri, dosolite je i dodajte papar te kuhajte daljnjih 30 minuta, a za to vrijeme pripremite smjesu za žličnjake.
  4. Za žličnjake, umutite jaja s peršinom i soli pa postupno umiješajte brašno pazeći da se ne stvaraju grudice. Trebate dobiti kompaktniju smjesu koja se odvaja od stijenki zdjele, pa po potrebi, prilagodite količinu brašna. Ostavite smjesu da malo odstoji.
  5. Nakon 30 minuta kuhanja ujuška, dodajte mješavinu graška i mrkve te smjesu za žličnjake. Žličnjake oblikujte dvjema žlicama, premještajući smjesu iz jedne žlice u drugu kako biste formirali manje okruglice, a žlice prije svakog uzimanja smjese kratko potopite u vruću juhu. Nakon što se u ujušak dodali zadnji žličnjak, kuhajte daljnjih desetak minuta.

Mješavine povrća

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno