Ogulite i narežite krumpire na manje komade. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.
U loncu zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i brašno te nastavite s termičkom obradom 1-2 minute. Uz miješanje, u lonac polako dodajte mlijeko i temeljac, a sastojcima pridružite krumpir, nasjeckanu stabljiku celera i listove lovora. Nakon što tekućina zakipi, kuhajte 10 minuta.
Juhu začinite soli i paprom pa dodajte smrznuti grašak, a nakon što opet zakipi, kuhajte 5 minuta.
Nakon što se grašak napola skuhao, u lonac dodajte narezane filete odmrznutog bakalara i kuhajte narednih 5 minuta.
Naposljetku, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje te tremički obrađujte još nekoliko minuta, dok niste sigurni da su se povrće i riba u potpunosti skuhali.
Osnovno povrće
Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.