Krepka juha s bakalarom

  • 50 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Marko Vukman
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Ogulite i narežite krumpire na manje komade. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.
    2. U loncu zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk dok ne omekša. Potom dodajte češnjak i brašno te nastavite s termičkom obradom 1-2 minute. Uz miješanje, u lonac polako dodajte mlijeko i temeljac, a sastojcima pridružite krumpir, nasjeckanu stabljiku celera i listove lovora. Nakon što tekućina zakipi, kuhajte 10 minuta.
    3. Juhu začinite soli i paprom pa dodajte smrznuti grašak, a nakon što opet zakipi, kuhajte 5 minuta.
    4. Nakon što se grašak napola skuhao, u lonac dodajte narezane filete odmrznutog bakalara i kuhajte narednih 5 minuta.
    5. Naposljetku, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje te tremički obrađujte još nekoliko minuta, dok niste sigurni da su se povrće i riba u potpunosti skuhali.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Ukusno