Lisnati smotuljci sa sirom

  • 40 min
  • Srednje
  • Za 4 osobe:
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
    2. Na čistoj površini posipajte malo brašna i razvaljajte odleđeno lisnato tijesto u pravokutnik debljine oko 1 cm.
    3. Razmažite pesto po tijestu tako da ostavite prazno oko 2 cm od ruba.
    4. Zatim rasporedite naribani sir, bosiljak te začinite sa soli i paprom. 
    5. Zarolajte tijesto u valjak počevši sa jednom od dužih strana. Površinu na rubu tijesta koju ste ostavili bez nadjeva premažite razmućenim žumanjkom kako bi lakše zaliepili roladu.
    6. Zarolano tijesto hladite u hladnjaku 20-30 min.
    7. Kada tijesto izvadite narežite ga oštrim nožem na kriške od 1 cm koje ćete posložiti na pladanj za pečenje prekriven masnim papirom.
    8. Sve smotuljke premažite žumanjkom pomoću kista.
    9. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 min ili do zlatno smeđe boje.
    10. Ohladite prije serviranja.

Bazna tijesta

Ledo tijesto sadrži samo pažljivo odabrane sastojke dokazane kvalitete.

Ukusno