Ragu juha s kolutićima lignji

  • 35 min
  • Jednostavno
  • Za 3 osobe:
Autor tajana@nivas.hr
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Stabljike peršina odvojite od lišća te ih zasebno nasjeckajte. Usitnite i luk i češnjak.
    2. Na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i stabljike peršina dok ne omekšaju.
    3. Dodajte mljevenu slatku i ljutu papriku te masline pa nastavite s pirjanjem još 1-2 minute.
    4. Podlijte vinom i, nakon što isprari većina alkohola, dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac ili vodu te začinite soli i paprom prema ukusu. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
    5. U umak umiješajte odmrznute lignje i kuhajte oko 5 minuta. Pazite da se lignje ne prekuhaju kako bi ostale mekane.
    6. Poslužite posipano sjeckanim listićima peršina, idealno, uz tostirani kruh.

Mekušci

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno