VIDEO: Kako pripremiti krakove kao ispod peke

22. srpnja 2016.
Autor Ledo
Podijelite

Jela ispod peke starinski su način pripreme koji okuplja obitelj i prijatelje oko ognjišta. U modernim vremenima, pećnica je izvrsno rješenje za morske delicije poput hobotnice ili lignje - ubrzat će pripremu i sačuvati sočnost i zamaman okus.

Iako se danas s obitelji i prijateljima češće okupljamo oko roštilja, starinski način pripreme namirnica ispod peke ima nenadmašnu čar drevnog ognjišta, centralnog mjesta za druženje i zajednički objed.

Svakodnevni život, nažalost, ne dopušta nam dovoljno vremena kako bismo se pola dana bavili pripremom vatre i samog jela, a pećnice su, u modernom životu, odavno zamijenile ognjišta.

Dobra vijest je da jelo, baš kao da je pečeno ispod peke, možemo pripremiti i u uobičajenim kućnim uvjetima, bez brige o drvima, vatri i žaru. Uz pećnicu, potrebna vam je još samo glinena posuda s poklopcem ili keramička, kojoj poklopac može "glumiti" aluminijska folija.

Posebnost okusa jela ispod peke svakako se krije u polaganoj termičkoj obradi. Namirnice se, naime, na pola kuhaju, a na pola peku, što jamči njihovu sočnost. Stoga je peka (ili njezina imitacija) odlično rješenje za pripremu mesnatijih morskih delicija poput hobotnice ili lignje.

Krakovi za peku

Ledo Krakovi cijeli za peku idealni su za oživljavanje atmosfere ljeta, mora i konobe, i vrlo zahvalni za pripremu. Smrznute je krakove dovoljno prokuhati tek 20 minuta i već su spremni za pećnicu. U posudu za pečenje krakovima dodajte krumpir i korjenasto povrće poput mrkve, koje savršeno paše uz ovakva jela.

Ako želite još obogatiti jelo, dodajte i nasjeckani luk, češnjak i papriku, svi će se mirisi i okusi zanosno pomiješati. Nakon toga trebate samo namjestiti alarm na 90 minuta i pustiti pećnicu da odradi svoj dio posla.

Pogledajte video

Kako kod kuće pripremiti krakove kao ispod peke!

Pročitajte korak-po korak recept: Krakovi kao ispod peke

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!