VIDEO: Kako pripremiti gambere na tri brza načina

13. rujna 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Gamberi su neizostavan sastojak menija svakog istinskog ljubitelja mediteranske kuhinje. Zbog svog nježnog okusa i jednostavne pripreme, lako se sljubljuju s raznim namirnicama. U ovom videu vam predlažemo tri brza jela s gamberima.

Poznato je kako su gamberi zvijezde različitih rižota, tjestenina i salata. Podjednako su nam dragi kao predjelo, glavno jelo ili mali zalogaji, osobito ljeti.

Recept: Salata s gamberima, mladom blitvom i komoračem

Gambere karakterizira delikatesan okus koji je prilagodljiv načinima pripreme i začinima koji se koriste, pa će podjednako dobro pasati u pikantnim meksičkim tacosima kao i u laganoj mediteranskoj salati ili orijentalnim ražnjićima. Repove kozica vole sve kuhinje svijeta!

Recept: Orijentalni ražnjići s gamberima i ananasom

Osim okusa, gamberi su omiljeni i zbog lakoće pripreme. Naime, smrznute gambere nije potrebno odmrzavati. Dovoljno ih je kratko isprati pod mlazom tople vode i spremni su za vruću tavu! Dovoljno ih je malo začiniti i pržiti do 10 minuta na ulju pa sljubiti s ostalim sastojcima odabranog recepta.

Recept: Tacosi s gamberima i ljubičastom kupus salatom

Gamberi vole marinade i razne začine pa se ne bojte eksperimentirati s ovim svestranim rakovima.

Video

Pogledajte video i inspirirajte se našim prijedlozima za 3 brza jela s gamberima!

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!