Ledo voćni miks: Ideje za maštovita jela

8. veljače 2016.
Autor Cvoke
Podijelite
Vezani proizvodi

Voćni miks je raznobojna mješavina jagoda, ananasa, breskve i manga, a radi se o savršenoj kombinaciji okusa i mirisa pogodnoj za pripremu frapea, slastica, napitaka i drugih vama najdražih recepata.

Tražite li ideje za pripremu slasnih obroka s voćnim miksom, u nastavku pročitajte naše prijedloge.

Jednostavni kremasti frape za doručak 

Za dvije porcije frapea potrebna vam je banana, 2 šalice voćnog miksa i 2 dl voćnog soka od ananasa ili biljnog mlijeka poput zobenog napitka s okusom vanilije.

Kada miksate u blenderu, prvo dodajte pola količine mlijeka, a nakon kratkog miksanja i ostatak. 

vocni miks frape

Domaći voćni puding

U loncu zakuhajte 250 ml mlijeka zajedno s pola pakiranja Ledo voćnog miksa i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

Zatim sve pasirajte uz pomoć štapnog miksera i vratite na vatru, a u međuvremenu u malo hladnog mlijeka umiješajte 2 žlice kukuruznog škroba te tom mješavinom zagustite smjesu mlijeka i voća uz miješanje.

Po potrebi zasladite puding uz dodatak meda, agavina sirupa ili stevije. Kratko prokuhajte i vrući puding ulijevajte u zdjelice ili šalice. 

vocni miks puding

Brzi desert u čaši

Ovaj troslojni voćni parfe može biti istovremeno hranjiv doručak, ali i zdravi slatki desert. Radi se o desertu u čaši kojeg dobivamo slažući slojeve kreme, žitarica i voća.

Bijela krema dobiva se miksanjem svježeg sira s medom. Dobivenu kremu stavljamo u prozirne elegantne čaše te ju poravnamo žlicom, a zatim dodamo žitarice za doručak po želji, primjerice muesli s nekoliko vrsta žitarica, i na njih sloj lagano odmrznutog voćnog miksa.

Još jedanput ponovimo postupak, a završimo sa slojem bijele kreme koju ukrasimo usitnjenim orašastim plodovima.

Desert stavimo u hladnjak da se malo stisne.  

vocni miks parfe

Brzi voćni kolač

Voćni miks ostavite da se odledi i začinite s malo cimeta i jednom žlicom šećera.

Napravite jednostavan i brz biskvit od 3 jaja, 9 žlica brašna i 9 žlica šećera. Žumanjke odvojite od bjelanjaka, a zatim žumanjke umutite sa šećerom, a bjelanjke u čvrsti snijeg. U žumanjke umiješati prosijano brašno i 3 žlice ulja, a zatim polako umiješati bjelanjke.

Izlijte u lim za pečenje prethodno namašćen i posut brašnom, pa po vrhu raspodijelite voće i pecite na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumeni.

Prije serviranja posuti šećerom u prahu.

vocni miks kolac

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!