VIDEO: Kako napraviti pitu od malina i lisnatog tijesta

14. listopada 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Jednostavna i brza za pripremu, osvježavajuća i slasna, a istovremeno prekrasnog izgleda. Nestaje dok kažeš "malina"! Trebamo li vas još nagovarati da se okušate u izradi ove pite? Pogledajte video i naučite kako.

Ledo lisnato tijesto

Lisnato tijesto je proizvod koji bi svaka domaćica trebala imati u svom zamrzivaču. Svestrano i lako za pripremu, slaže se podjednako dobro sa slanim i slatkim sastojcima. Vole ga svi, bez obzira na godine.

Recept: Pita od malina i lisnatog tijesta 

U ovom receptu koristimo ga kao podlogu za izradu osvježavajuće pite punjene mascarpone sirom i malinama.

Kod pripreme lisnatog tijesta, važno je ostaviti ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi. Kad ga razvučete i utisnute u kalup, uvijek ga lagano izbodite vilicom kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja. Za pripremu ove pite prvo morate ispeći koru (tzv. Blind baking), a tek onda dodajete nadjev. Kako bi kora zadržala oblik tijekom pečenja, opteretite je rižom ili grahom.

Video: Pogledajte kako napraviti pitu od malina 

Detaljan postupak pripreme ove ukusne pite od malina i lisnatog tijesta pogledajte u videu u nastavku.  

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!