Gamberi s tikvicama i tjesteninom

  • 25 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Tjesteninu kuhati prema uputama sa pakiranja.
    2. Maslac rastopiti na tavi, dodati sjeckani luk i po želji posoliti te pržiti dok ne omekša.
    3. Dodati brašno uz stalno miješanje i pržiti još minutu.
    4. Sve zaliti unaprijed pripremljenom povrtnom juhom i promiješati.
    5. Kada se umak počne zgušnjavati postepeno dodavati vrhnje za kuhanje i miješati.
    6. Dodati Ledo gambere i tikvice, posoliti i popapriti te ostaviti da zavri.
    7. Tjesteninu rasporediti na tanjure i preliti pripremljenim umakom.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno