Rižoto s gamberima i špinatom

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Autor Ledo
Podijelite
Sastojci recepta
Priprema:
    1. Očistiti i nasjeckati češnjak i peršin. Narezati luk. Oprati i ocijediti rižu.
    2. Propirjati češnjak na maslinovom ulju. Dodati gambere i peći ih 5 minuta. Izvaditi ih iz tave i prebaciti na tanjur.
    3. U tavu ubaciti nasjeckani luk i papričicu i popržiti ih dok luk ne dobije žutu boju.
    4. Dodati rižu i kratko popeći. Preliti bijelim i vinom i s oko pola čaše temeljca ili vode i promiješati. Posoliti i popapriti. Kuhati na slabijoj vatri.
    5. Dodati špinat. Dok se riža kuha, po potrebi dodavati još vode/temeljca i neprestano miješati.
    6. Kad je riža gotova, ubaciti gambere i nasjeckani peršin i kuhati uz miješanje još nekoliko minuta.

Plodovi mora i rakovi

Ledo riba ne sadrži konzervanse i predstavlja prirodan izvor važnih hranjivih tvari.

Ukusno