VIDEO: Kako ispeći jaje na oko

15. studenoga 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Zagriješ tavu, staviš malo ulja ili masti, razbiješ jaje, posoliš i evo ga - jaje na oko! Kome treba recept za to! Ili je možda riječ o kolaču s breskvama? Kliknite i saznajte!

Složit ćete se s nama kako je lisnato tijesto savršena baza za razna kreativna jela, kako ona slatka, tako i slana. Pa čak i neka dobro poznata, svakidašnja jela, poput pečenih jaja, lisnato tijesto može transformirati u nešto drugačije i zabavnije.

U ovom receptu, lisnato tijesto je poslužilo kao kalup u kojem smo ispekli jaja na oko, i to u pećnici.

Tijesto je potrebno odmrznuti i razvaljati te izrezati u oblike krugova promjera 10 cm. Za to će vam poslužiti zdjelica ili tanjur oko kojeg ćete nožem izrezati tijesto u željeni oblik.

Na svakom krugu je potrebno napraviti tj. utisnuti nešto manji krug, oko 1 cm od ruba. Time ćete prilikom pečenja dobiti svojevrsne "posudice" od lisnatog tijesta.

Pečene, pospite ih ribanim parmezanom i u svaku "posudicu" pažljivo razbijte jedno jaje, začinite i vratite u pećnicu dok jaja nisu pečena. Jaja poslužite dok su još topla. S obzirom da su pečena u tijestu, neće vam biti potreban kruh. Od priloga odaberite sezonsku salatu ili omiljeno povrće poput cherry rajčica.

Pogledajte video: Kako ispeći jaje na oko 

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče