VIDEO: Kako napraviti slane muffin košarice

26. listopada 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Ako na spomen muffina odmah pomišljate na nešto slatko i desert, onda je vrijeme da istražite sve okuse, nadjeve i ostale mogućnosti koje vam nudi ova obožavana forma.

Slatki muffini s voćem kao što su kupina, malina ili višnje te čokoladne verzije su svima drage slastice. No muffini su podjednako ukusni u svojim slanim verzijama, osobito kad se radi o kombinacijama sa sirom i/ili povrćem kao što su brokula i cvjetača.

No kalupe za muffine možete iskoristiti za pripremu raznih kreativnih jela, poput ružica od jabuka s lisnatim tijestom ili, u ovom slučaju, košarica od lisnatog tijesta.

Košarice su jednostavne za pripremu i veoma privlačnog izgleda što ih čini odličnim izborom zalogaja za goste. Nadjev se može prilagođavati ukusima, a u ovom receptu smo koristili špinat i uparili ga s raznim vrstama sira, kao što su parmezan, gouda i mozzarella. Nadjev možete dodatno obogatiti komadićima šunke ili slanine.

Lisnato tijesto je odličan „materijal“ za košarice – hrskavo je i mekano i isto vrijeme, a ne morate ni mastiti kalup da biste ih ispekli.

Slane muffin košarice prijaju tople i hladne, a za njihovo uživanje vam nije potreban pribor za jelo. Mogu se jesti u hodu, a možete ih ponijeti na posao kao međuobrok ili u školu kao užinu.

Pogledajte naš video i otkrijte kako pripremiti slane muffin košarice:

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!