VIDEO: Kako pohati filete oslića na tri načina

12. siječnja 2017.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Pohana su jela uvijek popularna pa smo odlučili fino meso fileta oslića upakirati u hrskave omotače. Da ne bi sve bilo klasično, upotrijebili smo različite sjemenke i dodatke.

Za naše smo "pohance" koristili uvijek istu bazu - Ledo filet oslića koji se uvalja u brašno pa u jaja, a nakon toga gradili smo dalje priču. Filete možete prethodno i blago posoliti, ali kako svaki poh koji smo napravili već ima svoj specifičan okus i/ili određenu slanost, soljenje zapravo i nije potrebno.

Prvu turu pohanja zamislili smo kao ukusan ručak u pratnji svježe i zdrave salate. Filete oslića smo raspolovili kako bismo lakše njima baratali u tavi, a nakon brašna i jaja, ubacili smo ih u ukusnu mješavinu sjemenki sezama i lana.

Pazite samo na dužinu prženja, sezam može brzo izgorjeti i postati pregorak. Uostalom, ako niste baš potpuno zaljubljeni u sezam, njegove sjemenke možete pomiješati i s krušnim mrvicama u omjeru koji vam najviše odgovara.

Idući varijantu pohali smo s idejom zgodnog "finger fooda" za tulume. Filete oslića narezali smo na trakice, a nakon osnovnog dijela paniranja, ubacili smo ih još u izmrvljene kukuruzne pahuljice.

Kukuruzne pahuljice izmrvili smo rukama kako bismo dobili nepravilne i ne sasvim sitne komadiće, za još veću hrskavost. No, pahuljice možete izmrviti i tako da ih ubacite u plastičnu vrećicu i potom preko vrećice valjati valjkom za tijesto.

Uz ove sočne hrskavce prilog vam niti ne treba, zamiješajte samo umak od grčkog jogurta, malo majoneze i soka limuna, a možete dodati i suhog čilija za pikantnost.

Treća verzija najsličnija je klasičnom pohanju jer uključuje krušne mrvice, no okus omotača obogaćen je sitno ribanim parmezanom i mediteranskim začinima. Tu nema puno mudrosti, mrvice, dakle, pomiješate s dodacima i pohate kao što inače pohate.

Ove pohance poslužite s prženim krumpirićima koje također, još dok su vrući, možete posuti dodatnim parmezanom. A možete ih poslužiti i u omiljenom pecivu, s dodatkom matovilca, rukole ili obične zelene salate i rajčice.

Pohanoj hrani općenito dobro pašu kiselkasti dodaci. U prvoj verziji smo zato dodali sjemenke nara koje imaju svoju specifičnu blagu kiselkastost, u drugom receptu svježinu su dali jogurt i sok limuna, a u ovoj trećoj verziji smo meso klasično poslužili uz krišku limuna.


Detalje pripreme pogledajte u video-receptu:

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!