Zdrave grickalice: hrskavi grašak

1. listopada 2017.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Pečeni grašak vrlo je popularna grickalica u mnogim azijskim zemljama. 

Grickalice su obično karakterizirane kao namirnice s kojima ne valja pretjerivati zbog visokog sadržaja soli, masti i kalorija, međutim, kada je grašak u pitanju situacija je potpuno drugačija. Jedna šalica graška osigurava samo 100 kalorija te 7 grama proteina i čak 6 grama vlakana što ga čini nutritivno vrijednom namirnicom, a time i vrlo kvalitetnom grickalicom.

Pečeni grašak ima pomalo orašasti okus i iznimno je ukusan, a što je najvažnije njegova priprema je vrlo jednostavna, poglavito ako se priprema od smrznutog graška koji je već očišćen i kojeg ne treba prethodno kuhati. Može se napraviti u većoj količini pa čuvati u čvrsto zatvorenoj posudi nekoliko tjedana, a da ne izgubi hrskavost ili aromu. Osnovni začini su sol i mljevena paprika, no predlažemo da se igrate s češnjakom, ružmarinom, kuminom, dimljenom paprikom, čilijem, curry-ijem i drugim najdražim začinima.

Pogledajte recept: Hrskavi grašak

Saznajte kako vam povrće uvijek može ostati svježe:

Usporedili smo svježe povrće i Ledo smrznuto povrće. Svježe izgubi nutrijente već nakon 4 dana. Ledo smrznuto vrijednosti čuva mjesecima.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče