Špinat

Kuhajte s ovim proizvodom

Jeste li znali kako špinat potječe iz povijesne Perzije, odnosno današnjeg Irana te kako je u Kinu došao prvi puta kada ga je na dar poslao kralj Nepala. Iako je bio poznat drevnim narodima stoljećima, u Europu je došao tek u srednjem vijeku. Najmlađim ljubiteljima špinata i svima onima koji se tako osjećaju, zasigurno je prva asocijacija na ovo povrće velika snaga.

Ledo špinat dostupan je tijekom cijele godine i vrlo jednostavan za pripremu. Odličan je kao prilog pripremljen na mlijeku te se često koristi za punjenje mesnih ili ribljih odrezaka kako bi ih učinio sočnijim i ukusnijim. Jedan od najpoznatijih i gurmanima najdražih recepata zasigurno su talijanske cannellone punjene svježim sirom i špinatom.

Prosječna hranjiva vrijednost
Hranjiva vrijednost na 100g
Energetska vrijednost 22 kcal /91 kJ
Bjelančevine 3,10
Ugljikohidrati 0,50
Masti 0,80
Priprema

Prije pripreme proizvod nije potrebno odmrzavati. Za pripremu proizvoda špinat je potrebno kuhati u loncu 10 minuta.

Tajna ukusnog obroka skrivena je u svježe zamrznutom Ledo voću i povrću. Od hrskavih komadića mrkve i neodoljivo kremastog špinata do mješavina za meksička ili kineska jela i voćne smoothieje.

Osnovno povrće

Ledovim voćem i povrćem možete obogatiti svoju prehranu tijekom cijele godine.

Povrće i voće