VIDEO: Iskušajte 5 ledeno dobrih zimskih recepata sa sladoledom

14. prosinca 2015.
Autor Cvoke
Podijelite

Hladno vrijeme je stiglo, a blagdani su nam pred vratima. Kako bi zimski ugođaj bio potpun, za vas smo pripremili 5 neobičnih i ukusnih sladolednih recepata u kojima ćete uživati.

Kažu da se klin klinom izbija pa je tako i sladoled odličan desert za uživanje u hladnim danima. No, za razliku od ljeta kad u sladoledu tražite brzo osvježenje, zimi si možete dopustiti iskušavanje neobičnih recepata sa sladoledom.

Za vas smo pripremili pet takvih recepata u kojima ne samo da ćete uživati, nego ćete i impresionirati svoje goste za blagdanskim stolom.

1. Medene kokice s kokosom

kokice sladoled

Kokice, med, kokos i Grandissimo biskvit – čokolada/lješnjak, glavni su sastojci ovog neobičnog i poprilično impresivnog recepta. Priprema se brzo i jednostavno, a tajni sastojak je kokosovo ulje. Zvuči vam odlično?

Kliknite za recept: Medene kokice s kokosom

2. Stakleni sezam prutići

Sezam i sladoled zvuče kao neobična kombinacija, no ovako pripremljeni savršeno se nadopunjuju. Quattro Chocomania i stakleni sezam prutići odlična su kombinacija.

Kliknite za recept ili pogledajte korak po korak video.

3. Žele od šumskog voća

voce sladoled

Ovaj je recept savršen za novogodišnju noć. Zašto? Zato što je jedan od sastojaka u ovoj kombinaciji – pjenušac! Trebat će vam i Grandissimo vanilija te Ledo šumsko voće.

Pogledajte recept: Žele od šumskog voća

4. Ukusni kruh od sladoleda

Postoji vjerojatno stotinu načina kako možete pripremiti kruh, a nama najdraži je onaj sa sladoledom kao glavnim sastojkom. Priprema je jednostavnija nego što na prvu zvuči, a trebat će vam Grandissimo vanilija te Ledo borovnica kao dodatak.

Kliknite za recept ili pogledaj korak po korak video vodič.

5. Jaffa torta

jaffa

Za ovu ukusnu tortu trebat će vam nešto više vremena pripreme, ali će rezultat nadoknaditi svaku minutu. Kao glavni sastojci trebat će vam sladoled Quattro Classic i naranča. Uz malo truda, dobit ćete savršenu blagdansku tortu.

Kliknite za recept: Jaffa torta

Blagdanski bonus: Ukrasite plastičnu kutiju od Ledo Quattro sladoleda 

Ako ste odlučili isprobati neke od naših recepata, sigurno će vam ostati prazna Ledo Quattro plastična kutija.

U videu u nastavku pogledajte korak po korak vodič kako reciklirati i urediti plastičnu kutiju, uključujući i poklopac.  

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!