Top 5 razloga zašto zimi jesti sladoled

21. prosinca 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Ak' je zima, nije lav! Ako je hladno, nema razloga da ne uživamo u sladoledu. Iako u ljetnim mjesecima češće posegnemo u škrinju kako bismo se zasladili i ohladili, rado jedemo sladoled i zimi. 

U nastavku je 5 razloga zašto je sladoled zimi možda čak i bolji nego ljeti.

1. Hladnije je, sladoled se sporije topi

Najbolje je to što se sladoled zimi sporije topi pa možemo sporije uživati u omiljenim okusima. Zimi je kornet još bolji jer možemo uživati u sladoledu bez skidanja rukavica. Čak i kad ga prebacimo u zdjelicu i jedemo na kauču, topit će se sporije.

2. Toplo-hladne kombinacije su zakon!

Pita od jabuka, šumskog voća ili sočni čokoladni brownie, savršen su odabir deserta za lijena zimska popodneva. Dodate li na vruć kolač kuglicu ili dvije Grandissimo vanilija sladoleda – jamčimo oduševljenje! Kombinacija vrućeg kolača i hladnog sladoleda koji se postepeno topi, nikoga ne ostavlja… hladnokrvnim.

3. Sladoled poboljšava raspoloženje

Sladoled poboljšava sve, ali ponajviše raspoloženje. Kad je dan tmuran i siv, sladoled će ga isti čas poboljšati. Uz Quattro Dream, svaki će trenutak biti nagrada i užitak. Kombinacija vanilije, čokolade, jagode i lješnjaka, odvest će vas ravno u zemlju snova, nakon prvog zalogaja. Nema sunca? Nema veze, sve dok ima sladoleda.

4. Nitko ne vidi koliko pojedete

Budimo realni, zimi je najbolje u sladoledu uživati sklupčani u toplome. Krevet? Pored radijatora? Sve može. A kako ste u udobnosti vlastitog doma, skriveni ste od pogleda i nitko osim vaše obitelji ne vidi koliko ste pojeli. Zapravo želimo reći – možete bez srama polizati zdjelicu.

5. Možemo… i baš nas briga!

Jedan od najvažnijih razloga za uživanje u sladoledu je taj što – možemo. Nitko nam ne brani. Obožavate li sladoled kao i mi, uživat ćete u njemu svaki dan.
Ako još niste u klubu zimskih obožavatelja sladoleda, igrajte na sigurno uz Quattro Classic. Provjereni okusi mliječne čokolade, vanilije, gianduije i stracciatelle sa sočnim preljevom nugata i čokolade – neće prezimiti u vašem hladnjaku dulje od nekoliko dana.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!