Brza i jednostavna pašteta od bakalara

2. studenoga 2018.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Paštetu od bakalara ne morate pripremati danima, uz Ledo Crni bakalar za ovu će vam riblju deliciju trebati manje od sat vremena.

Bakalar na bijelo, odnosno pašteta od bakalara, vrhunac svoje popularnosti doživi svake godine za vrijeme božićnih blagdana. No, osim tradicije, nema nikakvog razloga zašto u ovom jelu ne bismo uživali tijekom cijele godine.

Klasična priprema bakalara na bijelo obično podrazumijeva sušeni bakalar kojem je potrebno omekšavanje prije kuhanja i čija priprema traje i po nekoliko dana. Možda vam se to čini previše komplicirano i sumnjičavi ste hoćete li ikada dostići standarde koje je postavila još vaša baka.

No, ako koristite Ledo Crni bakalar, priprema može postati puno jednostavnija, jer je spreman za kuhanje čim ga odledite. A onda vam je potrebno još samo nekoliko sastojaka - neizostavni češnjak, maslinovo ulje, bijelo vino i nešto začina.

U smjesu za paštetu od bakalara može se dodati i kuhani krumpir. Tako ćete dobiti na količini namaza, a okus ribe će biti ublažen, no, to je odluka koju ćete donijeti prema vlastitim sklonostima. Mi smo željeli sačuvati i što više istaknuti okus ribe pa krumpir nismo dodavali.

Velike i sočne filete prvo termički obradite, a potom ih samo ubacite u sjeckalicu ili blender, dodajte ostale sastojke i miksajte smjesu. Paštetu možete ostaviti malo grublje strukture i tako postići rustikalniji dojam, a možete je miksati dok ne bude sasvim glatka, prema želji. Zatim još prepecite kruh i uživajte u pravoj ribljoj deliciji.

Recept: Pašteta od bakalara

Pogledajte video: Kako pripremiti paštetu od bakalara

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče