Ljeto u žlici guste juhe

2. srpnja 2019.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Bogatstvo povrća i tekućina čine juhe i variva idealnim ljetnim obrokom, čak i kada vam se čini prevruće za njih

Ako su vam juhe i variva sinonim za zimske dane i grijanje nad kipućim tanjurom zanosnog mirisa, vjerojatno ste u pravu. Ipak, činjenica da temperatura vani raste, ne znači da trebate prestati jesti juhe do iduće hladne jeseni ili zime, naprotiv.

Ljeti smo često aktivniji i vrlo je bitno da naš ručak sadrži važne nutrijente. Svakako ih možemo naći u puno povrtnih vrsta, a iznimno bogata kombinacija istih spojila se u Ledo Minestrone mješavini.

U njoj je naime čak 13 vrsta vrijednih namirnica koje zaslužuju da ih nabrojimo – mrkva, poriluk, krumpir, rajčica, cvjetača, tikvica, stabljika celera, kupus, zelene mahune, grašak, borlotto grah, korijen celera i peršin.

Ljeto u žlici guste juhe

Primijetit ćete, u Minestrone mješavini su i neke omiljene vrste povrća iz ljetne sezone, a ovako vam uvijek mogu biti zajedno dostupne na samo jednom mjestu, u vašem zamrzivaču.

Minestrone juha se uobičajeno priprema s dodatkom neke vrste sitne tjestenine, a ako želite, u nju možete ukuhati i rižu. Također, nije neobično da je po završetku pospete naribanim parmezanom i pokapate maslinovim uljem.

Iako minestrone zovemo juhom, ona je po gustoći možda čak i bliže varivu. Čini nam se najtočnije nazvati je gustom juhom, svakako dovoljno gustom da može biti i samostalni obrok koji vas neće opteretiti.

A ljeti nam baš takvi obroci trebaju – lagani, nutritivno bogati, koji se pritom i brzo pripremaju. Upravo zbog svih tih karakteristika, ljetni su favorit bez obzira na to što uključuju kraće krčkanje na štednjaku.

Ljeto u žlici guste juhe

Ako ste ipak poklonik konkretnijih jela, minestrone juha vam možete biti odličan uvod u početak vašeg centralnog dnevnog obroka, a idealno bi bilo da je prati nekakvo laganije glavno jelo.

I kao što znamo, ljeti je unos tekućine posebno važan – a što je drugo ova juha nego tekućina bogata povrćem – sve u jednom tanjuru!

Recept: Minestrone juha s tjesteninom

Pogledajte video recept: Kako pripremiti minestrone juhu

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!