Kako pripremiti curry od bakalara

25. srpnja 2017.
Autor Ledo
Podijelite
Vezani proizvodi

Iza naziva curry skriva se mješavina začina po kojem je nazvana cijela jedna kategorija jela. Curry mješavina začina najčešće sadrži kombinaciju mljevenog kumina, đumbira, cimeta, kurkume, crvene paprike, pimenta, papra, piskavice, kardamoma i još nekoliko drugih vrsta.

U Indiji, riječ curry zapravo označava umak ili varivo, a obično se radi o mesnim jelima na bazi janjetine, govedine ili piletine. Međutim, curry možemo pripremiti i s ribom, a najpoznatiji je onaj s bakalarom.

Curry s crnim bakalarom lagano je i aromatično jelo koje se brzo sprema. Pročitajte naš prijedlog za riblji curry u kojem su komadi bijele ribe kuhani s korjenastim povrćem i rižom te začinjeni rajčicama i curryijem u prahu.

OVDJE pogledajte sve recepte s bakalarom

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!