VIDEO: Crni bakalar – kako ga pripremiti i poslužiti s grill tave

27. travnja 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Poširanje, pečenje u škartocu, kuhanje u brudetu, razni su načini pripreme ukusnog bakalara. Ponekad u nedostatku vremena odabiremo najjednostavnije rješenje, poput pripreme na grill tavi.

Odmrznite svoju omiljenu vrstu bakalara (Atlantski bakalar s kožom ili Crni bakalar bez kože), posolite i popaprite filete pa ih zalijte maslinovim uljem. Pecite ih na prethodno zagrijanoj grill tavi koju ste premazali s malo maslinova ulja. Ovisno o debljini, filete je potrebno peći između 3 i 5 minuta sa svake strane. Fileti bakalara će poprimiti lijepu boju i karakteristične crte, kao kod pripreme na roštilju.

Sljubite ga s ukusnim prilozima  

Uz ovu niskokaloričnu ribu blagog okusa možete poslužiti razne priloge.

  1. Sezonsko povrće (rajčice, tikvice, paprika, mladi luk) u kombinaciji s lisnatim salatama, poput matovilca ili rikule, odličan su izbor za vruće ljetne dane. Salatu začinite maslinovim uljem i limunom, po želji dodajte sjemenke suncokreta ili lana.
  2. Blanširano carsko povrće se odlično sljubljuje s bakalarom. Uz povrće servirajte ili ga prelijte omiljenim umakom na bazi jogurta ili vrhnja, a zbog nježnog okusa povrća i ribe, odlično će ići i "jači" umaci na bazi curryja.
  3. Kad netko spomene bakalar, prvo što vam pada na pamet je zasigurno krumpir salata! Klasika je uvijek pun pogodak, ali ako ste željni malo promjene i novih okusa, probajte kuhani i narezani krumpir pomiješati s nasjeckanim mladim lukom i pomiješati s malo crème fraîche ili milerama. Dobit ćete kremastu krumpir salatu koju možete poslužiti na moderan način. Kako? Pogledajte u videu!

JESTE LI ZNALI? Bakalar sadrži aminokiselinu triptofan. Ona potiče lučenje hormona sreće u ljudskom organizmu i pomaže pri opuštanju. Zato, nakon ovog ručka, obavezno odmorite!

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!