Ay Caramba! Pet popularnih recepata meksičke kuhinje

11. siječnja 2016.
Autor Cvoke
Podijelite

Prepoznatljiva po mnoštvu boja i karakterističnoj pikantnosti, meksička kuhinja jedna je od najomiljenijih na svijetu. Krasi je mnoštvo raznolikih namirnica, a u same korijene meksičke prehrane utkani su grah i kukuruz.

Osim graha i kukuruza, meksička kuhinja je nezamisliva bez paprika svih veličina i boja, rajčice, mahuna, avokada, luka i brojnih drugih namirnica. 

Kako bi olakšao pripremu meksičkih specijaliteta, Ledo je osmislio meksičku mješavinu koja se sastoji od kukuruza šećerca, mrkve, graška, zelene mahune te crvene i zelene paprike. Puna okusa i praktična za pripremu, Ledo meksička mješavina olakšava pripremu tipičnih meksičkih jela.

Okušajte se u pripremi ukusnih meksičkih jela uz naše recepte.

Burrito s piletinom i guacamole umakom

Burrito je tipično meksičko jelo koje se sastoji od tortilje koja se puni nadjevom i zamata na specifičan način - tako da je u potpunosti zatvorena.

Isprobajte naš recept za burrito s piletinom i popularnim guacamole umakom

burrito

Vegetarijanska enchilada

Enchilade se motaju kao i burrito, a razlika je u tome što enchilade nemaju zatvorene krajeve. Isključivo se rade od kukuruznih tortilja. Za enchilade je karakterističan preljev (salsa, vrhnje) te obilata upotreba sira koji se neodoljivo otopi kad ih zapečete u pećnici.

Nudimo vam recept za ukusne vegetarijanske enchilade.

enchilada

Meksički taco s piletinom

Taco se priprema u običnim i u kukuruznim tortiljama. Mogu se rolati poput burrita ili enchilade, iako se najčešće samo presavinu. Umaci se poslužuju sa strane zbog praktičnosti jedenja ovog meksičkog jela.

taco

Bogata juha od plodova mora s povrćem

Ako ste pomislili kako se meksička kuhinja svodi samo na punjene tortilje, onda ste se prevarili. Ova kuhinja je bogata i raznolika kao i svaka druga pa je tako obalni dio Meksika poznat po jelima s ribom i plodovima mora.

Ako vam se jede nešto "na žlicu", svakako isprobajte recept za juhu s ribom, škampima i dagnjama te obiljem povrća.  

juha od plodova mora

Kremasta meksička salata od svinjetine i povrća

Ova zasitna salata bi mogla biti odličan izbor za gablec na poslu ili kao hladna zakuska na nekoj zabavi. Svinjski lungić možete zamijeniti piletinom, a umjesto krekera može poslužiti i tortilja čips. 

meksiko

Pogledajte naše video savjete i recepte

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!