Kako napraviti riblji taco

1. lipnja 2015.
Autor Ledo
Podijelite

Tacosi su originalno meksičko jelo koje možemo usporediti sa sendvičem. U "krušnom" omotu kojeg čini kukuruzna ili pšenična tortilja nalaze se različita punjenja s mesom, ribom i plodovima mora u društvu povrća i sira.

Tacose prate i različiti umaci poput salse od rajčice ili umaka guacamole od avokada.

Osim u Meksiku, odakle potječu, tacosi su popularni i u SAD-u. Dok su u Meksiku tacosi simbol street fooda odnosno ulične hrane koja se prodaje na štandovima, u SAD-u su najčešće dio ponude restorana brze hrane.

Američki tacosi razlikuju se od meksičkih i po činjenici da tortilja nije mekana, već je prethodno pržena u dubokom ulju zbog čega je čvrsta i hrskava te ima oblik lađice.

U pripremi ribljeg tacosa možemo upotrijebiti bilo koju vrstu ribe, od sitne plave ribe, preko ribljih fileta do ostataka pečene ribe od ručka. Izbor povrća kao i različitih umaka je neograničen.

Osnovne upute za pripremu tacosa

Ribu ispecite, napravite umak po želji - primjerice na bazi rajčice ili kiselog vrhnja i dodajte svježe povrće poput salate i krastavaca ili kuhanog povrća ili mahunarki poput mahuna i graha. Pripremljene sastojke redom slažemo u ugrijanu tortilju i zamotamo.

Predlažemo da isprobate tacose u kalifornijskom stilu od fileta bakalara u umaku od jogurta i limete s rotkvicom i kupusom. U naizgled neobičnoj kombinaciji sastojaka krije se iznenađujuće ukusno i zanimljivo jelo, a istovremeno nutritivno uravnoteženo.

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!