VIDEO: Kako napraviti kineski Chow mein (Kineska kuhinja)

12. srpnja 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite
Vezani proizvodi

Chow mein klasično jelo kineske kuhinje koje se udomaćilo u kućanstvima i restoranima u cijelom svijetu. Radi se o stir-fry rezancima pripremljenim s obilatom količinom povrća te najčešće piletinom.

Chow mein ili "pržena tjestenina" priprema se, kao što naziv sugerira, kratkim prženjem kineskih rezanaca u woku na veoma visokoj temperaturi uz neprestane žustre pokrete tave ili miješanje.

Iako postoje razne verzije, chow mein se najčešće spravlja s piletinom koju je potrebno narezati na veličinu zalogaja, u obliku trakica ili kockica, te kratko marinirati prije prženja.

Čar ovog jela se nalazi u obilju povrća koje zbog veoma kratke termičke obrade zadržava svoju hrskavost, okus i svu nutritivnu vrijednost. Povrće je potrebno nasjeckati na tanke štapiće jednake veličine što u pripremi oduzima jako puno vremena.

Zbog toga je idealno koristiti Ledo Kinesku mješavinu i obogatiti Chow mein već nasjeckanim i raznolikim povrćem poput kupusa, poriluka, crvene i zelene paprike, ploška luka i bambusa, mrkve, crnih gljiva i mahunica mladog graška.

Ako ne možete pronaći kineske rezance, ne brinite. Vrlo tanki špageti su prikladna zamjena.

Pogledajte kako pripremiti ovo jednostavno kinesko jelo i – ne zaboravite ga jesti štapićima! 

Pogledajte video i naučite kako napraviti kineski Chow Mein! 

OVDJE pogledajte svih 10 recepata kineske kuhinje!

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!