VIDEO: Kako napraviti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa (Hrvatska kuhinja)

4. srpnja 2016.
Autor Marko Vukman
Podijelite

Već samim spomenom na varivo od graška s noklicama, vraćaju nam se sjećanja na djetinjstvo. Na fini ručak u vrtiću ili dan proveden s bakom čiji je 'čušpajz' bio najbolji. Mi vam predlažemo nešto bogatiju verziju ovog jela, a postupak pripreme pogledajte u videu.

Zimi nas variva griju i pružaju utjehu, a u toplijim danima, zbog svoje lake probavljivosti, oporavljaju naš organizam.

Nekoć je bilo nezamislivo barem nekoliko puta tjedno ne pojesti nešto toplo, "na žlicu". Današnji užurbani način života nas ne bi trebao lišiti ove dobre navike.

Uz par trikova otkrit ćete kako su variva vrlo jednostavna i praktična za pripremu.

Vrijeme potrebno za sjeckanje potrebnog povrća lako možete skratiti upotrebom smrznutog miješanog povrća za juhu koje je idealno za pripremu raznih variva. Mrkva, grašak, celer, cvjetača i brokula odlično će se sljubiti s piletinom i dati vam bogato varivo koje neće proći nezapaženo ni kod djece. Osobito ako varivu dodate fine noklice od grisa koje se s posebnom radošću "love" u tanjuru.

Od trenutka pripreme do posluživanja nećete morati utrošiti više od 45 minuta.

Praktičnost variva skriva se i u činjenici da ga možete podgrijati, a poznato je da su jela na žlicu uvijek bolja i finija dan kasnije. Varivo je također idealan kandidat za zamrzavanje tako da ga možete pripremiti u većim količinama i zamrznuti ga za tjedan za koji znate da će vam biti užurban.

Pogledajte video

Kako pripremiti varivo od povrća i piletine s noklicama od grisa.

OVDJE pogledajte svih 10 recepata hrvatske kuhinje! 

Magazin

Članci, savjeti i recepti za sretno kuhanje s Ledom

Slatke i slane priče

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće kojima se pristupa općim i najosjetljivijim podatcima na uređaju s kojeg pristupate ovoj web stranici. Za postavljanje određenih kolačića možete dati privolu u dijelu postavki, a više informacija o samim kolačićima i načinu prikupljanja potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!